Säästöjä Helsingin kuljetuspalveluissa?

Tänään on lautakunnan pöydällä hankalia päätöksiä liittyen siihen ongelmaan, että kuljetuspalvelujen vuoden 2014 talousarvioennusteen mukainen ylitysuhka on 1,6 miljoonaa euroa.

Pöydällä ovat seuraavat muutokset:

a) Vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalvelujen yhdistellyiltä kuljetuspalvelumatkoilta asiakkaalta aletaan periä 1.9.2014 alkaen omavastuuosuus ja yhdistellyiltä matkoilta asiakkaan matkaoikeuksista kuluu yksi matka entisen 0,5 matkan sijaan.

b) Vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain nojalla järjestettyjen kuljetuspalvelumatkojen omavastuuosuuksien nostaminen (tarkat luvut löytyvät esityslistasta)

c) Muuttaa sosiaalihuoltolain nojalla kuljetuspalveluja saavien asiakkaiden matkamäärää kahdeksasta neljään yhdensuuntaiseen matkaan kuukaudessa 1.9.2014 alkaen.

Näistä ainakin kaksi ensimmäistä jäänee pöydälle, joten kannattaa laittaa mielipiteitä näistä.

Lisäksi esityslistalla on ruotsinkielisten sosiaalipalveluiden seurantaraportti. Keskustelua käydään ainakin siitä, pitäisikö tilastointia kehittää ja tulisiko ruotsinkielisten vammaisten palvelut sijaita muualla kuin idässä.

Muita asioita ovat seulontamammografiatutkimusten kilpailutuksen periaatteet ja Helsingin matkapalvelun liikennöinnin kilpailutusta koskeva hankintaoikaisu.

Muut kirjoitukseni liittyen sosiaali- ja terveyslautakuntaan


Posted

in

,

by

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Säästöjä Helsingin kuljetuspalveluissa?”

  1. Laura Nordström avatar
    Laura Nordström

    Muuten meni esityslistan mukaan, mutta kaikki kuljetuspalveluihin liittyneet kohdat poistettiin listalta. Budjetin ylitysuhka on edelleen se 1,6 miljoonaa tästä kohtaa, joten jotain toimenpiteitä pitää tehdä. Nyt meille tulossa siis uudet esitykset, hankalin lienee sosiaalihuoltolakiin nojautuvien oikeuksien vähentäminen. Hyviä neuvoja otetaan vastaan, miten leikkaukset tulisi tehdä.

    Ruotsinkielisten sosiaalipalvelujen osalta läpi meni seuraavat muutokset:

    Sosiaali- ja terveyslautakuntaan tuodaan vuoden 2015 alussa seurantaraportti ruotsinkielisten sosiaalipalvelujen tilanteesta asiakasryhmittäin. Raportissa tulee ilmetä myös asiakas- ja henkilöstönäkökulma.

    Sosiaali- ja terveyslautakunta edellyttää, että palveluverkkoselvityksen yhteydessä lautakunnalle tuodaan esitys ruotsinkielisen vammaispalvelun ja lastensuojelun sijoittamisesta lähemmäksi keskustaa siten, että ruotsinkielisen väestön sijoittuminen sekä ruotsinkielisen väestön palvelutarpeet otetaan huomioon.

    Ei enää puolivuosittain seurata, vaan toimintakertomuksetn yhteydessä raportoidaan kerran vuodessa.